Πρεμιέρα του 6ου Ιταλικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Οι φίλοι του σινεμά έδωσαν δυναμικό παρόν στην πρεμιέρα του 6ου Ιταλικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2019 την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο.

Παρουσία του Ιταλού Πρόξενου Paolo Bartolozzi και πλήθος σινεφίλων απολαύσαμε την εξαιρετική σκηνοθεσία του Gabriele Salvatores στην ταινία “IO NON HO PAURA”.

Μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους μυθιστοριογράφους της ιταλικής λογοτεχνίας, του Niccolò Ammaniti, που με το έργο του αναφέρεται σ’ ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τη σύγχρονη Ιταλία – τις απαγωγές για λύτρα.

Την διοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου έχει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καζάλι και το Ιταλικό Προξενείο,
με συνδιοργανωτές τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT και τον Δήμο Ηρακλείου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αυθεντικές γεύσεις από τους χορηγούς μας, οινοποιείο Λουλούδης, αρτοποιία Σταματάκης και νερά Kristal.

Για μας ήταν μία συγκινητική βραδιά και όλη αυτή η ανταπόκριση του κόσμου μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις.

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Νοέμβριο, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (κτίριο Ανδρόγεω).

Την επόμενη Πέμπτη στις 14 Νοεμβρίου θα απολαύσουμε σε σκηνοθεσία Giuseppe Tornatore την ταινία “La sconosciuta  / Η άγνωστη” – 2006.

Η ταινία περιγράφει την θλιβερή ιστορία μιας Μολδαβής μετανάστριας στην Ιταλία, που για χρόνια έχει κακοποιηθεί σωματικά και συναισθηματικά.
Ντυμένη με τη δραματική μουσική του Έννιο Μορικόνε γοήτευσε και βραβεύτηκε για τις εξαιρετικές ερμηνείες, τη θαυμάσια φωτογραφία και τη σκηνοθεσία του Tornatore.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο:
https://www.kazali.gr/festival-del-cinema-italiano-2019-hrakleio/