Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!!

Εκτύπωση PDF

Τα  Ιταλικά και τα Ισπανικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας?
Κάθε γλώσσα ανοίγει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία και τις συναλλαγές.
Στον τουριστικό, βιομηχανικό και σε άλλους τομείς η χώρα μας συναλλάσσεται με τις χώρες αυτές. Έτσι οι γνώστες της Ιταλικής και Ισπανικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας.
Επίσης η γνώση και η κατοχή διπλωμάτων ξένων γλωσσών  αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό προσόν στο βιογραφικό μας και είναι προϋπόθεση για πρόσθετη  μοριοδότηση στον δημόσιο τομέα.

Είναι τα Αραβικά μία πολύ δύσκολη γλώσσα?
Η φαινομενική δυσκολία των Αραβικών είναι ένας μύθος που απορρίπτεται, αφού αντικειμενικά καμία γλώσσα δεν είναι "εύκολη" ή "δύσκολη" αλλά διαφορετική.
Η αρχική δυσκολία προσέγγισης τ
ης αραβικής γλώσσας βρίσκεται στην εκμάθηση του αλφάβητου. Η δυσκολία αυτή ξεπερνιέται μόλις διδαχθεί κανείς το αλφάβητο και τον τρόπο ανάγνωσης και γραφής.

Αξίζει τον κόπο να μάθετε αυτήν την γλώσσα γιατί η αραβική είναι μία από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης για μαθήματα αραβικής γλώσσας, ειδικά στην Ευρώπη.
Θα σας βοηθήσει πολύ στον επαγγελματικό τομέα γιατί ομιλείται σε 23 χώρες από 250 εκατομμύρια ανθρώπους.


Θέλω να μάθω Ρωσικά αλλά νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολη γλώσσα.
Όλες οι γλώσσες έχουν τις δυσκολίες τους. Όμως στο κέντρο ξένων γλωσσών Καζάλι δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στους καθηγητές μας. Εδώ διδάσκουν Ρώσοι εκπαιδευτές με γνώση και μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση. Με επιμονή και θέληση αλλά και την σωστή καθοδήγηση μας, μπορείτε γρήγορα να μάθετε την Ρωσική γλώσσα στο επίπεδο που θα μπορέσει να βοηθήσει την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.


Σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορώ να μιλήσω και να επικοινωνήσω με άνεση?
Μετά το πρώτο εξάμηνο θα είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις στα Ιταλικά, αφού θα έχεις αποκτήσει τις βασικές γνώσεις. Θα μπορείς να συμμετέχεις σε απλές συζητήσεις και να εκφράζεις τις σκέψεις σου, απολαμβάνοντας την γοητεία που σου προσφέρει η γλώσσα.


Για να τελειώσω τις σπουδές μου στα Ιταλικά πόσο χρόνο χρειάζομαι?
Με 4 ώρες την εβδομάδα ολοκληρώνεις 2 τάξεις σε μία σαιζόν, επομένως σε 2 σαιζόν ολοκληρώνεις και τις 4 τάξεις των Ιταλικών.
Μετά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συνεχίσει την προετοιμασία για κάποιο πτυχίο.


Δεν γνωρίζω Ιταλικά, μπορώ σε ένα χρόνο να δώσω για το πτυχίο Β2?
Το επίπεδο του πτυχίου Β2 είναι αρκετά υψηλό. Για να κάνετε  σίγουρη την επιτυχία σας χρειάζεται πρώτα να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας (περίπου 2 χρόνια) και μετά να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το πτυχίο (περίπου 8 μήνες). 
Μαθητές μας με αρκετό ελεύθερο χρόνο και πολλή όρεξη να μάθουν την γλώσσα το έχουν καταφέρει σε διάστημα 2 χρόνων περίπου.
Γενικά, η διαδικασία απόκτησης ενός πτυχίου είναι για τον καθένα από μας μια πολύ σοβαρή υπόθεση που πρέπει να στηρίζεται στην καλή προετοιμασία κι όχι απλά σε αμφίβολης ειλικρίνειας  υποσχέσεις.


Μπορώ να δώσω εξετάσεις κατευθείαν για το ανώτερο πτυχίο?
Τόσο για τα Κρατικά Πτυχία Πιστοποίησης όσο και για τα Celi δεν υπάρχει καμία υποχρεωτική σειρά. Όμως είναι καλό να αποκτήσεις εξεταστική εμπειρία δίνοντας ένα μεσαίο πτυχίο πριν πας για το ανώτερο.


Για την Ιταλική γλώσσα ποια είναι τα πτυχία που αναγνωρίζονται?
Είναι όλα τα πτυχία που παρέχουν Κρατική Πιστοποίηση, τα Celi, τα Cils και τα πτυχία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών & Θεσσαλονίκης.

 

Κάθε πότε γίνονται οι εξετάσεις Ιταλικών?
Οι εξετάσεις για τα Κρατικά Πτυχία Πιστοποίησης γίνονται κάθε χρόνο το Μάιο και το Νοέμβριο, στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας.
Οι εξετάσεις για τα Celi γίνονται κάθε χρόνο το Μάρτιο, τον Ιούνιο και το Νοέμβριο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Γίνονται εξετάσεις για τα πτυχία των Ισπανικών στο Ηράκλειο?
Οι εξετάσεις για τα Κρατικά Πτυχία Πιστοποίησης αλλά και τα Dele γίνονται στο Ηράκλειο 2 φορές το χρόνο.


Πόσες  ώρες την εβδομάδα χρειάζομαι αν μπω σε τμήμα?
Τέσσερις ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές. Αν όμως επαγγελματικές ή προσωπικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν αυτά τα περιθώρια χρόνου, μπορεί να βρεθεί λύση μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών ή ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών ή ιδιαίτερα μαθήματα Ρωσικών που προσαρμόζονται στις ανάγκες σου.


Aν επιλέξω να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα μπορώ να προχωρήσω γρηγορότερα?
Αν προτιμάς ιδιαίτερα μαθήματα, 3 ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές. Αν θέλεις να προχωρήσεις πιο γρήγορα μπορείς να προσθέσεις άλλες 3 ώρες την εβδομάδα με την προϋπόθεση ότι θα αυξήσεις ανάλογα και το διάβασμά σου.


Είναι αλήθεια ότι τα Ιταλικά είναι πολύ εύκολη γλώσσα?
Εύκολη είναι η προφορά γιατί όπως γράφεις έτσι διαβάζεις. Η γραμματική όμως είναι πιο περίπλοκη, αλλά με ζήλο και όρεξη μπορείς να την μάθεις εύκολα. Το σημαντικό είναι να μην αφήνεις τίποτα πίσω και να διαβάζεις τακτικά.


Είναι πιο εύκολο για μένα που γνωρίζω καλά Ισπανικά να μάθω Ιταλικά?
Αν γνωρίζεις καλά Ισπανικά είναι πολύ εύκολο να μάθεις Ιταλικά (και το αντίστροφο) αφού είναι δύο λατινογενείς γλώσσες που έχουν πολλές ομοιότητες.


Μου αρέσει πολύ η Ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω κάποιο δίπλωμα. Υπάρχει κάποιο τμήμα που μπορώ να παρακολουθήσω?
Αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι δεν είναι ανάγκη να υποβληθείτε σε εξετάσεις απόκτησης κάποιου διπλώματος. Αντίθετα στην περίπτωσή σας μπορείτε, δίχως άγχος, μέσα από ένα οργανωμένο τμήμα ή με ιδιαίτερα μαθήματα να έχετε την εμπειρία της ισπανικής γλώσσας και να έρθετε σε επαφή με τη λογοτεχνία, τη μουσική και τα τραγούδια, την ιστορία και τον τρόπο ζωής των ισπανόφωνων λαών.

 

Έχω κι εγώ μια ερώτηση!!

WNB+DexX-xzm

Επιλέξτε την ποιότητα ΚΑΖΑΛΙ 

..... Οργάνωση & Εμπειρία 20 χρόνων !!

 

Γιατί για μας μιλούν οι μαθητές μας!!

 

 

.

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ  IΣΠΑΝΙΑ!!!

Granada! Granada!
Granada! Γρανάδα, Βαλένθια,
Σεβίλλη ...
Περισσότερα

Γνωρίζετε Ιταλικά, Ισπανικά ή Ρωσικά και θέλετε να κρατήσετε επαφή με την γλώσσα?

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Η γλώσσα που θα με βοηθήσει περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα είναι τα: