3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους - Ηράκλειο 2018

Εκτύπωση PDF

Στα πλαίσια του Δικτύου Έλληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που περιλαμβάνεται στο Tempo Forte, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ταινίες, σε ιταλική γλώσσα με υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας.

Οι ταινίες μικρού μήκους του αφιερώματος προβάλλονται σε δύο βράδια διαρκείας περίπου 80' το καθένα, και αντιπροσωπεύουν μια επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα έργα των Ιταλών σκηνοθετών τα τελευταία δύο χρόνια στο είδος της κωμωδίας, του δράματος και του ντοκιμαντέρ.

Στο Ηράκλειο οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την
Τρίτη 4 και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:00 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του κτιρίου Ανδρόγεω.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει το Επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας σε συνεργασία με το Kazali.gr Ξένες γλώσσες για Ενήλικες, το οποίο πραγματοποίησε τον ελληνικό υποτιτλισμό των ταινιών. To φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Deltagraphix.

Οι προβολές είναι με είσοδο ελεύθερη

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Insetti  •  Έντομα  di Gianluca Manzetti,  2017 – 20’
Ένα μικρό έντομο ενεργοποιεί ένα συναγερμό διαμερίσματος. Αυτό το μικρό γεγονός θα σηματοδοτήσει τη συνάντηση μεταξύ του ανιψιού του ιδιοκτήτη, του παλιού και ασταθούς γείτονα και του εκκεντρικού θυρωρού της πολυκατοικίας. Οι τρεις θα βρεθούν φυλακισμένοι σε έναν στροβιλισμό παρερμηνειών και βίας, στους οποίους μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Bismillah  di Alessandro Grande, 2017 – 14’
Η Σαμίρα είναι Τυνήσια, είναι 10 ετών και ζει παράνομα στην Ιταλία με τον πατέρα της και τον αδελφό της ηλικίας 17 ετών. Μια νύχτα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτήν.

Denise  di Rossella Inglese, 2017 – 15’
Η Denise είναι μια έφηβη με εμμονή για την γνώμη των άλλων. Έχει συνειδητοποιήσει ότι παρακολουθείται συνεχώς από μια τηλεκάμερα και εμφανίζεται στον θεατή με τολμηρό και προκλητικό τρόπο.

Birthday  di Alberto Viavattene, 2017 – 15’
Νύχτα. Μια παράνομη νοσοκόμα περιπλανιέται μέσα στα δωμάτια ενός γηροκομείου.
Το μόνο πράγμα που μισεί περισσότερο από τη δουλειά της είναι οι ηλικιωμένοι. Με την είσοδο της στο δωμάτιο 12, που καταλαμβάνεται από τρεις αδελφές, ανακαλύπτει ότι μια από αυτές μόλις έκλεισε τα εκατό χρόνια: πρέπει να υπάρχει ένα γενέθλιο δώρο κάπου... που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Respiro  •  Αναπνοή  di Andrea Brusa e Marco Scotuzzi, 2016 – 7’
Όταν μια πρόσφυγας από την Συρία πρέπει να διασχίσει τα ιταλικά σύνορα, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα πράγμα μπορεί να την σώσει: η αναπνοή της.

Lobster Dinner  •  Δείπνο με αστακό  di Gregorio Franchetti, 2017 – 14’
Ένα ανοιξιάτικο βράδυ στη Ρώμη ο 12χρονος Μικέλε φεύγει από το σπίτι του στα βόρεια προάστια για να πάει στις εργατικές κατοικίες, στο σπίτι του κολλητού του, Λεόνε. Παίρνει μαζί του και μερικούς αστακούς απο το ψυγείο του, τους οποίους η μαμά του Λεόνε εκτιμά πολύ και τους μαγειρεύει για δείπνο, ένα δείπνο με αστακό.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Koala  di Cristina Puccinelli, 2017 – 15’
Ένα κορίτσι ξυπνά σε ένα παράξενο δωμάτιο, δεν θυμάται τίποτα από το προηγούμενο βράδυ, ούτε όταν βλέπει το αγόρι που την φιλοξενεί. Αρχίζει να φοβάται.

Pastarelle  •  Γλυκάκια  di Gianluca Manzetti, 2016 - 16’
Οι Agostino και Annalisa είναι ένα περίεργο νεαρό ζευγάρι: ο Agostino είναι ένας ανερχόμενος τελειομανής ηθοποιός που πλήττεται από μια σειρά εμμονικών τελετουργιών, η Annalisa είναι μια γλυκιά και στοργική κοπέλα, περισσότερο μητέρα από αρραβωνιαστικιά, και βοηθά τον Agostino σε όλες τις πρωτοβουλίες του με το παραπάνω, σαν να είναι δικές της.

Timballo  •  Πίτα  di Maurizio Forcella, 2017 – 17’
Για να μαγειρευτεί το καλύτερο πιάτο στον κόσμο χρειάζεται ειδικά συστατικά ...

Ab Ovo  di Luca Ferri, 2016 - 25’
Σε ένα παράδεισο έρημο και εχθρικό, ανανεώνεται η ζωή και μια υπόσχεση αγάπης στη σκιά ενός μοναχικού δέντρου. Ο Αδάμ και η Εύα εξακολουθούν να έχουν μια πιθανότητα και μια τελευταία ευκαιρία για την θεραπευτή και την δημιουργία μια νέας γενιάς πιο αξιοπρεπών ανθρώπων.

Yonder  di Roberto Cinardi, 2017 – 23’
Ο Νέϊθαν δεν έχει δει άλλο άτομο εδώ και δεκαετίες, αφού οι βόμβες έχουν πέσει και η ζωή στη γη έχει σχεδόν εξαλειφθεί. O κόσμος του είναι ένας άδειος, αλλά δεν είναι μόνος.

 

Οι ταινίες είναι με ελληνικούς υπότιτλους

ΕIΣΟΔΟΣ ΕΛEYΘΕΡΗ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ  IΣΠΑΝΙΑ!!!

Granada! Granada!
Granada! Γρανάδα, Βαλένθια,
Σεβίλλη ...
Περισσότερα

Γνωρίζετε Ιταλικά, Ισπανικά ή Ρωσικά και θέλετε να κρατήσετε επαφή με την γλώσσα?

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Η γλώσσα που θα με βοηθήσει περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα είναι τα: