Γιατί να μάθω Αραβικά;

Αν γνωρίζετε αγγλικά, κινέζικα, ισπανικά και αραβικά, θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε με την πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γη. Συγκεκριμένα, η αραβική γλώσσα είναι μία από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης για μαθήματα αραβικής γλώσσας, ειδικά στην Ευρώπη.

Θα σας δώσουμε τρεις λόγους για τους οποίους θα πρέπει να μάθετε Αραβικά.

Επαγγελματικά πλεονεκτήματα

Η μελέτη των Αραβικών μπορεί να φαίνεται δύσκολη λόγω των διαφορών της με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Ωστόσο, από επαγγελματική άποψη, η γνώση της αραβικής γλώσσας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε κατά την αναζήτηση και την υποβολή αίτησης για εργασία.

Γιατί αραβικά και όχι άλλη γλώσσα; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν συμμετέχετε στη δημοσιογραφία, τη διπλωματία, τις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία, την οικονομία, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες πληροφοριών ή τις αεροπορικές εταιρείες. Τα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων χρόνων έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αραβίας και ως εκ τούτου να μάθουν και τη γλώσσα.

Η εκμάθηση της αραβικής γλώσσας είναι πολύ συνδεδεμένη με τη στρατηγική σημασία της γλώσσας. Εκείνοι που την μιλούν, μειώνουν το πολιτισμικό και γλωσσικό χάσμα που υπάρχει μεταξύ γεωγραφικά χωρισμένων εθνών.

Όσον αφορά τις αραβικές χώρες, υπάρχουν πολλές μη λεκτικές πολιτισμικές διαφορές που πρέπει να ξεπεραστούν και μιλώντας την ίδια γλώσσα αυτό διευκολύνεται, κυρίως σε επαγγελματικά περιβάλλοντα και αντικρούοντα συμφέροντα.

Περισσότερα από 2.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού

Απλά γνωρίζοντας τη γλώσσα θα μπορέσετε να απορροφήσετε την ουσία του αραβικού πολιτισμού. Από έργα όπως το «One Thousand and One Nights» και το «Sinbad the Sailor» και χοροί που χορεύουνε ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή όπως το «chikhat» και το «khalili».
Όλα αυτά μπορούν να εκτιμηθούν πολύ περισσότερο αν κάποιος ξέρει τη γλώσσα. Εάν αποφασίσετε να μάθετε Αραβικά, θα έχετε έναν εντελώς νέο κόσμο που θα αγγίξετε: 2.000 χρόνια ιστορικού και πολιτιστικού θησαυρού.

23 χώρες περιμένουν να ανακαλυφθούν

Τα αραβικά είναι η 5η γλώσσα που ομιλείται στον κόσμο, με περισσότερα από 280 εκατομμύρια ομιλητές. Είναι η επίσημη γλώσσα σε 23 χώρες (εκτός από άλλες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας): Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Μπαχρέιν, Τσαντ, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κομόρες, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Ομάν, Παλαιστίνη, Κατάρ, Συρία, Σομαλία, Σουδάν, Τυνησία, Υεμένη και Τζιμπουτί.

Η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, αλλά υπάρχουν αραβικοί ομιλητές σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορείτε να ζητήσετε πολύ περισσότερα από μια γλώσσα!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Γλώσσα που σας ενδιαφέρει: